Gegevens suggereren Crypto Trading Volume gedaald met bijna 50% in juni 2020

Het handelsvolume op de cryptocurrencybeurzen is in juni 2020 enorm teruggelopen, waarbij het handelsvolume op de spotmarkt het zwaarst getroffen is.

Het handelsvolume van de cryptospot krimpte in juni te midden van DEX ATH.

Volgens cijfers gepubliceerd door cryptocurrency data analytics provider CryptoCompare, zagen crypto beurzen een significante daling in het handelsvolume in juni. Het volume van de cryptovlek daalde met bijna de helft, waarbij de platforms op de lagere niveaus met 53 procent daalden en hun tegenhangers op de hogere niveaus met 36 procent.

Te midden van de daling domineerden grote beurzen zoals Binance en OKEx nog steeds de scène. Volgens het rapport van Bitcoin Revolution, registreerde Binance $41.8B in totaal handelsvolume voor Juni terwijl OKEx $40.6 miljard binnen de zelfde periode zag.

Met de handelsactiviteit op de daling in Juni, leed het volume van Tether (USDT) ook aan hetzelfde lot met een 56 percenteninval in vergelijking met vorige maanden. De populaire stablecoin zorgt voor liquiditeit voor het grootste deel van de crypto-markt en zag begin Q2 2020 een enorme toename van de uitgifte. In deze muntruil van de Tetherschatkist werd wel USDT ‘flippen’ XRP voor de nummer drie op de ranglijst van cryptocurrencymarktkapitalisaties.

Terwijl het volume van de spot- en derivatenhandel op de gecentraliseerde beurzen afnam, was het verhaal voor de gedecentraliseerde beurzen (DEX) tegengesteld. In juni stelde de crypto handel op de gedecentraliseerde beurzen een nieuw record vast van $1.6B. In totaal was het DEX volume voor de eerste helft van het jaar ten noorden van $5B.

Zoals gerapporteerd door BTCManager in juni 2020, leken traders de voorkeur te geven aan DEX’s boven CEX’s, aangezien de inheemse munten op de eerstgenoemde grotere opbrengsten presenteerden.

Huobi en Binance Dominated Derivatives Arena in juni

Crypto-derivatenbeurzen ervoeren ook een daling van het handelsvolume in juni, met 37,5 procent om een totaal van $393B te bereiken. Dergelijke was namelijk de daling in de derivatenruimte dat het totaal van Juni de laagste maandelijkse prestaties in 2020 vertegenwoordigt.

BitMEX, een crypto-uitwisseling, en het platform van de derivatenhandel leed aan de grootste daling in de markt, die 50.3 percenten aan $51.6 miljard valt. Deze steile daling zorgde ervoor dat de beurs zijn marktdominantie verloor aan Houbi, dat in juni 2020 het grootste derivatenbeursplatform in volume was, gevolgd door OKEx en Binance.

Volgens gegevens van Skew is BitMEX nu de vierde grootste crypto-derivatenbeurs volgens het dagelijkse handelsvolume. BitMEX leidt echter het pakket in open rentevolume dat momenteel $0,89B bedraagt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.