Nadelen, munteenheden en kosten bij Bitcoin Era

Nadelen van Bitcoin Era

Als het gaat om moeilijkheden in het handelsproces, is het vrij goed bekend dat Bitcoin Era daar een redelijk aandeel in heeft. In 2015 werd het bedrijf getroffen door een enorme cyberaanval, waarbij bijna vijftienhonderd Bitcoins werden gestolen.

Een andere omvangrijke cyberaanval volgde kort daarop in april van 2016, waarbij bijna 120.000 Bitcoins van de beurs werden weggevaagd. Dit was de op één na grootste Bitcoin-diefstal in de geschiedenis, alleen overtroffen door de cyberaanval op Mt Gox die bijna 750.000 Bitcoins had gekost.

Het cruciale verschil in beide aanvallen zat echter in de manier waarop de bedrijven reageerden. Mt Gox voerde een grootscheepse actie om het verlies van zijn klanten te compenseren. Ondertussen probeerde Bitcoin Era haar verliezen terug te verdienen ten koste van haar klanten.

Het verdeelde de verliezen over alle rekeningen van zijn klanten, ondanks het feit dat ze niet allemaal waren aangevallen. Dit betekende dat alle gebruikers van het handelsbedrijf 36% van hun valutareserves in beslag zagen genomen.

Desondanks werden de verliezen van de klanten een jaar later gecompenseerd door de betrokkenheid van vertegenwoordigde schuldbekentenissen van het bedrijf.

Aan de ellende van Bitcoin Era was echter nog geen einde gekomen. In 2017 april plaatste Wells Fargo, de geassocieerde bank van het handelsbedrijf, een bevriezing van de bankrekeningen van het bedrijf. Dit bracht het bedrijf wekenlang in een benarde toestand, met als gevolg een spervuur van klachten van klanten en anomalieën in de prijszetting.

Uiteindelijk werden de rekeningen hersteld, maar sinds dit incident was het bedrijf gedwongen zijn activiteiten in de VS op te schorten en geen zaken meer te doen met Amerikaanse klanten.

Onlangs veroorzaakte de schrik van een hack de overdracht van $350M aan Bitcoin van Bitcoin Era.

Valuta’s en Betaalmethodes

Als het aankomt op stortingen in Fiat-valuta, accepteert Bitcoin Era een groot aantal verschillende nationale valuta’s, variërend van de EUR, GBP, JPY en USD. Stortingen in Fiat-valuta kunnen alleen worden gefaciliteerd via bankoverschrijving. Daarnaast zijn stortingen via cryptocurrency gratis, en opnames zijn ook behoorlijk goedkoper.

Het bedrijf accepteert een breed scala aan digitale valuta’s, variërend van Bitcoin Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Zcash, Dash, EOS, en meer dan tachtig andere valuta’s.

Vergoedingen

De kostenstructuur van Bitcoin Era is gebaseerd op een zogenaamd “taker-maker fee model”. Volgens dit model worden klanten die bestaande orders uitvoeren aangeduid als takers, en handelaren die nieuwe orders registreren als makers.

Voor takes begint de vergoeding bij 0,2% en kan deze dalen tot 0% voor omvangrijke orders van makers. Voor grote orders die via de ‘Over the counter’-desk worden geplaatst, worden geen kosten in rekening gebracht.

Bankoverschrijvingen via het banksysteem brengen 0,1% kosten met zich mee voor stortingen en opnames, en dit kan oplopen tot 1% afhankelijk van de voorwaarden van de transactie.

Stortingen in cryptocurrency, zoals eerder vermeld, zijn volledig gratis tenzij het gestorte bedrag kleiner is dan duizend USD. In een dergelijk scenario is een vergoeding verbonden aan de transactie die varieert afhankelijk van de betrokken valuta. Opnames in cryptocurrency brengen ook een kleine vergoeding met zich mee, die ook varieert afhankelijk van de valuta.

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.